Pénz

Az egyik legnagyobb tudati béklyónk maga a PÉNZ. Az egész globális pénzrendszerünk csupán ILLÚZIÓKRA épül.

Ezekből hármat kiemelnék:

1. A pénz ÉRTÉK

A pénz NEM ÉRTÉK, hanem csak egy JEL. Ennek JELKÉPEZNIE kellene valami gazdasági értelembe vett értéket. Valójában semmilyen érték nincs mögötte, mert a pénz PÉNZTEREMTÉSEN keresztül keletkezik. A jegybankok teremtik a készpénzt a semmiből, míg a kereskedelmi bankok a számlapénzt a hitelezésen keresztül.

2. A pénz mögött van FEDEZET

A pénz mögött alig van gazdasági értelemben vett fedezet. Míg az USA dollár kevesebb, mint 10% fedezettel rendelkezik, addig a többi pénznem még ennyivel sem. A világ jelenlegi pénzrendszerét a bele fektetett HIT – valójában ILLÚZIÓ – működteti.

3. A pénz MARADANDÓ

A pénz egy JEL, amit mi emberek felruházunk a MARADANDÓSÁG ILLÚZIÓJÁVAL. Mulandó értékeket, amelyeket jelképezni hivatott a pénz, egy nem mulandó jellel próbáljuk „örökkévalóvá” tenni, ami nyilvánvalóan abszurd. A természetben az entrópia törvénye értelmében minden mulandó, és ennek a pénzre is igaznak kellene lennie – hacsak nem lenne a kollektív tudatalattinkba „beégetve” ez az illúzió. Ennek messzemenő következménye, hogy ez a valójában semmit sem érő jel, a pénz, vált a legkeresettebb eszközzé a Földön. A pénz tulajdonosai a gazdaság összes többi szereplőjével szemben versenyelőnyt élveznek, hiszen az ő JELÜK sohasem megy tönkre. Ha valaki kölcsönt akar felvenni, akkor a pénztulajdonos TÖBB pénzt követelhet vissza, azaz megteheti, hogy csak KAMATÉRT nyújt hitelt. A kamatnak és a kamatos kamatnak pedig az a hátránya, hogy mindig több adósságot teremt, mint amennyi pénzeszköz a rendszerben létezik. Így a gazdaságban mindig kevesebb pénz áll rendelkezésre, mint amennyire szüksége lenne. Ez az oka a PÉNZHIÁNYNAK és a SZEGÉNYSÉGNEK.

A felsoroltakon kívül még rengeteg illúzióval ruházza fel az emberiség a pénzt. Mindezek eredője, hogy a pénz fogalma a tömegek számára szakrális jelentőségre tett szert. Mára emberek tömege imádja a pénzt. Számukra a PÉNZ az ISTEN, templomai a nagy BANKHÁZAK és felkent papjai a BANKÁROK.
Ezáltal válhattak a bankárok bolygónk legbefolyásosabb és leggazdagabb embereivé. Mindez annak ellenére tudott megvalósulni, hogy soha egyetlenegy bank, egyetlenegy bankár, a történelem folyamán még soha semmilyen értéket nem állított elő! Elég volt hozzá néhány illúzió!

Vezér Szörényi László

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük