Önmotiváció- építsd fel önmagad- emeld a rezgésszintedet

Rajtakaptad már magad azon amikor azt mondtad … ,,Boldog leszek amikor,, ….
Lehet, hogy ma mondtad, vagy általánosan minden dologra.
Boldognak lenni amikor van elég pénzed, megvan az a kapcsolatod amiről álmodtál, amikor megvan az a gyémánt, amire vágytál vagy a ház, ami boldoggá tesz és inspirál, hogy többet teremts.
S igen sok ember nem teremti a” boldog leszek majd, ha”-t … sem.
Élik az életüket boldogtalanul, mert nem úgy alakult, ahogyan elképzelték! Vagy folyamatosan egyre magasabbá teszik a célt, hogy lehetetlen legyen elérni.
A nagyszerű dolog, hogy van más módja annak, hogy boldog legyél.
Nem kell várni, vagy elérni nagyobb célokat.
Választhatod, hogy boldog legyél ma azzal, amid van.

Nagyszerűbb élet az az, hogy hajlandó vagy jobban élvezni az életedet, mint amit legtöbb ember gondol, hogy lehetséges.

Észrevetted már, hogy legtöbb ember nem olyan boldog, mint amilyen lehetne?
Mi van, ha a boldogság csak egy választás? Egy döntés!

Mindenki tanít a sorsával és tanul másoktól.

Az élet egy tanulási folyamat, mely az utolsó pillanatig tart. A különbség az, ha valaki tudatosan odafigyel és tanul, vagy hagyja sodorni magát az árral…

A tudatosságon van a hangsúly, ma talán túl sokat is használjuk ezt a szót, anélkül, hogy értenénk a jelentését.

“A tudatosság az a képesség, amelynek a segítségével életed minden pillanatában jelen vagy anélkül, hogy magadat vagy másokat megítélnél.” Gary Douglas

A tudatosság akkor érkezik meg az életünkbe, amikor nem az eredményekhez ragaszkodunk, hanem amikor hajlandóak vagyunk nyitottá válni az ezer féle lehetőségnek anélkül, hogy a felbukkanó dolgokat akarnánk befolyásolni. Ha boldogságot, jólétet szeretnénk teremteni, akkor nem kell a jövőbe menekülni, itt a jelenben kell megvalósítani. Nem tervezgetni, álmodozni kell, hanem el  kell kezdeni és csinálni kell.

A legjobb dolog valamit elkezdeni, a MOST van. Ha arra várunk, hogy majd akkor csinálom, amikor már tökéletesen tudom, akkor soha nem kezdem el, csak el kell kezdeni… a tudás pedig megjön hozzá.

Egyetlen akadálya van annak, ha valamit nem tudsz megcsinálni, a fejedben lévő korlát.

Már gyerekkorban elkezdődik (hogy ne menjek korábbra!) az a rengeteg téves ítélet, vélemény, hiedelem, amit belénk nevelnek, belénk kódolnak. Biztosan te is emlékszel, amikor azt mondták, hogy ne nevess, mert sírás lesz a vége, vagy derüre mindig boru jön, nincs kolbászból a kerítés, az élet nem habostorta, vagy ha az, akkor biztosan romlott, mindenért keményen meg kell dolgozni, ne örülj, ha jól mennek a dolgok, mert utána mindig a bukás jön, szállj le a földre, neked se sikerül……

Tudnunk kell, hogy korlátlan teremtő képességgel vagyunk megáldva mindannyian és csak a fejünkben lévő korlát, kódolás az, ami meggátol minket abban, hogy valódi teremtőkké váljunk.

A magyar nyelv csodálatos, ha valaki azt mondja, hogy képes vagyok rá,ez azt jelenti, hogy el tudja képzelni, képe van róla és tudjuk, hogy amit el tudunk képzelni, azt meg is tudjuk valósítani.

Van valami, ami nagyon fontos az életünkben, ez pedig a szeretet.

Az embernek semmi más dolga nincs a világban, mint szeretni.

Ha viszonzatlannak éljük meg a szeretetet, ha azt éljük meg, hogy nem szeretnek, ez azt jelenti, hogy önmagunkat nem szeretjük eléggé.

Önmagunkat szeretni nem önzés, önmagadat nem szeretni az önzés.
Minél kevésbé szereted önmagad, annál önzőbbé válsz. Még a segítőkészséged, a nagylelkűséged is önzés, hisz nem a másik ember iránti szeretetről szól, hanem az önmagaddal szembeni kompenzálásról.

A másikat is csupán annyira tudod szeretni, mint amennyire önmagadat szereted. Ha önmagadat nem szereted a mások iránti szereteted csupán képmutatás, álcázott szeretet kunyerálás.
Ha úgy akarsz szeretni másokat, hogy közben magadat nem szereted (megveted, bünteted, elítéled, elhanyagolod) az a saját isteni lényegednek elárulása, megtagadása.

Ne akarj megfelelni, ne akarj bizonyítani, csak szeresd önmagad, és akkor mások is szeretni fognak.

Szeresd önmagad és akkor mások nem azt fogják szeretni, amit eljátszol, hanem azt, aki Vagy.  Nem várhatod el a világtól, hogy szeressenek és tiszteljenek, ha tele vagy  komplexusokkal, negatív ítéletekkel, ha te nem tiszteled magad és nem szereted magad. Az a magaddal szembeni kötelességed, hogy boldog légy és érezd jól magad, ez nem önzés. Te vagy a világon a legfontosabb ember, tekints úgy magadra, mint isteni teremtő lényre, aki bármire képes, csak rajtad múlik.

Mindannyiunkban él a vágy, hogy alkossunk, létrehozzunk valamit, ha majd elmegyünk, itt hagyjuk a kezünk nyomát.

Tudjuk magunkról, hogy általunk több és szebb hely lesz a világ. Mindannyian képesek vagyunk egy kicsit hozzátenni az egészhez és ettől boldognak,elégedettnek érezzük magunkat.  Kell egy elképzelés egy cél egy álom, amit szeretnénk megvalósítani és ehhez lelkesednünk kell. Ez az a szenvedély, ami a mindennapokban előre visz, ami értelmet ad minden egyes napnak.

Ma már egyéni célokat nem igazán támogat az Univerzum. Ma közösségeket kell létrehozni, méghozzá olyan közösségeket, melynek a tevékenysége az emberiség jobbítására, előre mozdítására jön létre.

Ugye tudjuk, hogy minden energia a világban.Az energia és az anyag csupán különböző frekvenciájú rezgések manifesztációja.

„A megnyilvánulásban semmi sem mozdulatlan”.

Minél magasabb a rezgés frekvenciaszintje, annál magasabb az illető szellemi szintje is.

Ami a világunkban létezik, az meghatározható frekvenciaszinten rezeg.

A számunkra mozdulatlannak tűnő dolgok, tárgyak, mint például egy bútor, egy asztal, valójában adott frekvenciaszinten rezeg.

A gondolatok, az érzések is mind energetikai állapotok, rezgések, melyeket kisugárzunk magunkból és ezek a rezgések a környezetünkre is hatással vannak.

Tudatunk rezgésének emelésével olyan erőket és képességeket ébresztünk magunkban, amelyek létezéséről korábban tudomásunk sem volt. A szó szoros értelmében „felébresztjük” az emberben rejlő jót, ekképpen mi magunk válunk áldássá a többiek számára – és áldássá az egész világ számára.

A tudósok energiának hívják azt, ami rezeg, a metafizikusok szellemnek, a hívők pedig Istennek.

Voltaképpen mindegy, milyen néven nevezzük ezt a valóságot, amely létezik és rezgésfrekvenciája határozza meg a manifesztáció formáját.

Minden dallamnak, kimondott hangnak, szónak, leírt jelnek vagy szimbólumnak megvan a maga sajátságos rezgése.

Ugyanígy mindennek, amit használunk, a tárgyainknak, a ruháinknak, a bútorainknak, a lakásunknak megvan a saját,csak rájuk jellemző rezgése. Ezek a rezgések sokkal erősebben befolyásolják az ember rezgéseit mint gondolnánk.

A szellemi fejlődésünk egyik feltétele a megemelkedett rezgésszám és ez befolyásolja a tudatosan kialakított környezetünket.

Tudatosságodnak: 3 megjelenési formája van, akárcsak a víznek.

A tudatosságunknak szilárd formája a testünk, folyékony formája az érzelmeink, tudatosságunk gáz formában a gondolataink. A fizikusok nagyon szépen elmagyarázzák hogy a jégnek (vagyis a víznek szilárd formában) a rezgése a legalacsonyabb, a víznek magasabb, a gőznek még magasabb.

A saját rezgésünk is ehhez hasonlítható.

A rezgésszintek a fizikai testtől az érzelmeken keresztül a gondolatokig emelkednek, illetve hatással lehetnek egymásra. A következő szint a bennünk lakozó spirituális energia, amelynek hatása van az összes többire, vagyis a tudatosságunkra, az érzéseinkre, gondolatainkra.
 A rezgésed a te személyes spirituális energia frekvenciád.

Ez egy összegzése az eddig megélt életeidnek, a valaha is gondolt gondolataidnak és cselekedeteidnek.

Ez az energia körülveszi és áthatja tested minden sejtjét. Ez a rezgés tulajdonképpen lelked esszenciája, olyan mint egy ujjlenyomat, csak és kizárólag rád jellemző..
Ahogyan nincs két egyforma hópehely, úgy nincs két egyforma rezgésű lélek sem. Teljesen egyedi és különleges vagy.

A rezgésedben visszatükröződnek a gondolataid, érzéseid, hiedelemrendszereid, szavaid, az ahogyan bánsz magaddal és másokkal.
Amikor alacsony szinteken rezegsz a fényrészecskéid lassabban rezegnek és tömörebbek. Az energiádat szó szerint nehéznek érzed. Jó példa erre a depresszió. Ilyenkor az energiád nagyon nehéz, szó szerint lehúz. A korlátozó hiedelmek, a félelem, harag, neheztelés, hibáztatás, bűntudat, irigység, ítélkezés, szégyen, függőség, önbecsülés hiánya, mohóság alacsony rezgéseket generálnak, de azt hiszem ezzel már tisztában vagy.

Figyeld gondolataidat és érzéseidet, mert kitűnően tükrözik rezgésszintedet, illetve visszahatnak rá.

Ugye most már érted, hogy csak rajtad múlik minden, azon, hogy hogyan érzed magad.

Többféle rezgésszint emelési technika létezik. Tudjuk táplálkozással emelni a rezgésszintünket, meditációval, szép gondolatokkal…

Viszont a legnagyobb rezgésszint emelő a szeretet.

A családunkhoz, szomszédunkhoz, munkatársainkhoz, közösségünkhöz, a világhoz és minden ember felé irányuló szeretet a legnagyobb rezgésszint emelő és a legnagyobb földi feladat. Ha ezt meg tudjuk valósítani, akkor több feladatunk ezen a téren nincs is.

Amikor közösséget építünk, nagyon fontos, hogy a vezetők a szeretet rezgésszinten legyenek, mert csak így tud előre haladni a csapat. Amikor hasonló gondolatokkal, elképzelésekkel, célokkal rendelkezik egy közösség, akkor az erők nem egyszerűen összeadódnak, hanem hatványozódnak. Motivált vezetők tudnak motivációt adni egy közösségnek, ha megvan a jövőkép hozzá. Mindenkinek más a “nyomógombja”,mindenkit lehet motiválni, de ez nem ugyanaz mindenkinél. Kel egy közös nagy cél, ezen belül meg kell találni az emberek egyéni céljait. A hétköznapi, egyszerű célok mögött mindig van egy ki nem mondott nagyobb.

Sokszor nagyobb erőt ad az embernek az, ha másokért tesz valamit. Lehet, hogy közönyből, lustaságból, fáradtságtól, fásultságtól magáért nem mozdul meg, de egy jó közösségért,csapatért igen, mert a szolgálat, a segíteni akarás, az egységhez tartozás belénk van kódolva.

Természetesen mindenki nyugodt, kiegyensúlyozott, problémamentes életre vágyik, de az a tapasztalatom, hogy amikor ilyen óriási nagy dolgot hozunk létre, akkor azok az emberek csatlakoznak ehhez, akik már “felébredtek” és nem csak a saját egyéni céljaikért akarnak tenni.

Minden ember tud valami olyat, amit más nem, minden ember tehetséges valamiben és ezt kell megtalálni, megismerni és abban kell kiteljesednie. Mindenki nem tudhat mindent, nem érthet mindenhez, ezért fontos megismernünk egymást és mindenki azon a területen dolgozzon, amiből a legtöbbet tudja kihozni. Ezáltal értékesnek érzi magát, nő az önbecsülése, el kezdi tisztelni önmagát, egyre jobb emberré válik.

Miért van, hogy az emberek alábecsülik magukat?

Ez a neveltetésünkből, a környezeti hatásokból, a jelen elvárásaiból adódik, a belénk kódolt hülyeségek miatt, hisz egy korlátlan teremtő képességekkel megáldott ember, ha ennek a tudatában van, akkor a jelenlegi rendszernek nem a kiszolgálója.

Ezért van az, hogy aki felismeri magában az Isteni lényt, nem áll be a sorba, hanem egy olyan közösség tagja lesz, mint a miénk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük