Mi emberek elismerésre vágyunk…

Ha nincs összhangban a visszajelzés a saját magunkról kialakított képpel, akkor nem fogjuk elfogadni a dicséretet: ha én nem érzem jól magam a bőrömben, akkor nem biztos, hogy be tudok fogadni egy ennek ellent mondó külső visszajelzést.

Légy büszke magadra, mindannyiunkban van olyan tulajdonság vagy van bennünk valami, amire büszkék lehetünk, amit nagyon szeretünk magunkban.

Ez egy tanulási folyamat is egyben…

Szeretni, elfogadni és tisztelni kell magunkat, mert ha mi nem szeretjük és nem tiszteljük saját magunkat, hogyan várhatnánk el ezt egy “idegentől”!?

Ebben az életben ebben a testben élünk és el kell követnünk mindent, hogy ez jó érzéssel töltsön el minket. Gondoskodni kell a testünkről, hogy megkapjon mindent, ami a tökéletes működését és szépségét szolgálja. Ugye még nem vontál párhuzamot a lakásod, autód vagy a tested között, pedig hidd el, hogy a legfontosabb, hogy az otthonodról gondoskodj!

A lelked otthona a tested!!!

 Ha a külsőnktől függetlenül sose érezzük magunkat “elég jónak”, akkor se tudjuk elfogadni a dicséretet. Ez az, amikor nincs stabil, belső önbizalmunk. Ezért is olyan nehéz önbizalmat építeni, ha csak kívülről jön az elismerés. Önmagunk megismerése (elismerése) a legfontosabb feladat, ezen kell dolgoznunk állandóan. Amilyen a belső világunk, azt tükrözzük a világ felé és azt kapjuk vissza.

Tudtad, hogy a dicséretet kérni is lehet… még magadtól is?

Ha valamit jól csináltál, vagy elégedett vagy vele, magadat is megdicsérheted. Ne hagyd, hogy ennek az értékét elrontsa, hogy az elismerést rajtad kívül senki és semmi nem erősíti meg!

Hányszor szeretnénk feltenni ezt a kérdést, megerősítésre vágyva:

Mit gondolsz, jól végeztem el ezt a feladatot?

Olyan nagy bűn dicséretre vágyni?

Minden jogod és lehetőséged megvan arra, hogy ne csak elvárd, hanem kérd is.

Dicsérni jó és dicséretet kapni is jó.

 Add, hogy másoknak örömet okozz!

 Ha kapod, fogadd el jó érzéssel!

 Ha nem kapod, de szükséged van rá, akkor kérd bátran!

 És alkalomadtán nyugodtan veregesd meg a saját válladat is,

hidd el, jól fog esni!

Amikor jól végezzük a munkákat és ezt mások is elismerik, sőt megjutalmaznak érte, akkor az nagyon jó érzéssel tölt el és az önbizalmunkat is növeli.

Hálás köszönet az elismerésért, örülök az utazásnak SCN!

Csodaszép napot kívánok!

Szeretettel:

Weldin Magdolna

Tel.szám: 06 70 6738088

E-mail cím: kiralypillango@gmail.com

Facebook profil

Facebook üzleti oldal

Facebook zárt csoport

YouTube

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük